MedWatch

Amerikansk apotek vil levere medicin med droner

Apotekerkæden CVS vil i de kommende uger starte et forsøg med at lade droner levere receptpligtig medicin til kunder.

Foto: Handout / Reuters / Ritzau Scanpix

Medicinbrugere i én til to amerikanske byger skal i de kommende uger vænne sig til, at få deres medicin leveret til hoveddøren af flyvende robotter.

Det sker i nyt samarbejder mellem apotekerkæde CVS og fragtselskabet UPS, skriver Reuters.

I forvejen er droner taget i brug til at fragte eks. blod- og vævsprøver på flere amerikanske hospitaler, hvor dronerne går i luften ca. ti gange om dagen.

Et lignende pilotprojekt blev for nylig startet i Danmark, hvor Odense Universitetshospital, SDU Dronecenter, Falck og en række industrivirksomheder har fået bevilget 14 mio kr. af Innovationsfonden, som sammen med parternes egen finansiering på godt 16 mio. kr., skal sikre, at der udvikles et sikkert og effektivt sundhedsdronesystem, så dronerne fremover bliver en integreret del af sundhedsvæsenet i Danmark.

I Irland deltager blandt andre Novo Nordisk i projektet Diabetes Drone, der tidligere på måneden kunne flyve den første drone med diabetesmedicin på de fjerntliggende Aran øer i Irland, hvor den efter landing blev tanket op med blodprøver, som den bragte tilbage til Connemara-lufthavenen i den vestlige del af Irland.

Novo Nordisk bag verdens første dronelevering af insulin

Droner skal fragte blodprøver, udstyr og læger mellem sygehuse

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier