MedWatch

EMA udlejer tidligere hovedkvarter

Det europæiske lægemiddelagentur har fundet en lejer til det 26.450 kvadratmeter store lejemål i London, der tidligere husede agenturet.

Foto: Hannah Mckay / Reuters / Ritzau Scanpix

Udbyderen af kontorplads Wework flytter fra december ind i de tidligere EMA-bygninger ved Canary Wharf i London

Dermed slipper agenturet for selv at dække alle lejeudgifterne til det tidligere hovedkvarter, som EMA på grund af en upsigelig lejekontrakt fra 2014 ellers hang på indtil 2039.

Tidligere havde EMA ellers forsøgt at komme ud af kontrakten, men en dommer ved landsretten i England afviste argumentet om, at brexit havde tvunget lægemiddelmyndigheden ud af England, hvorfor agenturet fortsat var forpligtet til at betale de ca 18 mio. euro om året i husleje for den 26.450 kvadratmeter store kontorbygning.

EMA appelerede efterfølgende afgørelsen men med fremlejeaftalen med Wework i hus meddeler EMA nu, at har trukket sin appel tilbage.

Det europæiske lægemiddelagentur flyttede i marts i år til midlertidige lokaler i Amsterdam. Først omkring årsskiftet kan agenturet flytte ind i et nybygget, permant hovedkvarter.

EU's lægemiddelagentur taber retssag om milliarder til husleje i London 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier