MedWatch

Danske biotekiværksættere blandt Europas mest aktive

Danmark er blandt de europæiske lande, hvor der tages initiativ til flest flest nye biotekselskaber målt pr. indbygger.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands Posten

Danmark er målt pr. indbygger Europas næstmest aktive nation til at starte nye biotekselskaber, og kun i Schweiz tages der initiativ til flere.

Det viser en analyse bragt i Nature Biotechnology, som Lægemiddelindustriforeningen, Lif, omtaler i juli-udgaven af sit blad Med.

Målt i absolutte tal er Danmark dog fortsat en miniput, der det i perioden 2013 til 2017 lykkedes for 21 biotekselskaber i Danmark at rejse startkapital, mens det lykkedes for 129 i UK, 51 i Frankrig og 37 i Schweiz.

Ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, Sydbank, kan de danske tal forbedres, hvis danske selskaber får nemmere adgang til at hente penge til deres projekter.

"Som life science-nation er vi kommet langt, men vi kan komme endnu længere. Vi har en underskov af biotekvirksomheder, der skal plejes, så de kan vokse sig store, men der er begrænsninger såsom adgang til risikovillig kapital," siger han til Med.

Ifølge koncerndirektør Ida Sofie Jensen er det dog ikke kun et spørgsmål om at trække penge til Danmark, hvis biotekindustrien skal have mere fart på.

"Det er vigtigt, at vi ikke kun stirrer blindt på kapitalen, men også arbejder systematisk på at få fat i de rigtige investorer med viden om biotek og life science. Det er kombinationen af international kapital og indsigt i bioteksektoren, som er det vigtige, hvis vi skal få flere investeringer frem til de bedste projekter og herigennem skabe flere nye levedygtige life science virksomheder," siger Ida Sofie Jensen hun i en skriftlig kommentar til MedWatch.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier