MedWatch

Iværksætter kritiserer ny minister: "En flyvende fuckfinger til erhvervslivet"

Iværksætter Martin Thorborg er stærkt kritisk over for, at Simon Kollerup (S) er blevet erhvervsminister på trods af manglende erfaring fra arbejdsmarkedet, skriver DR. Ministeren mener, at parlamentarisk erfaring er det vigtigste.

Martin Thorborg er ikke glad for, at Mette Frederiksen har udpeget Simon Kollerup som erhvervsminister. | Foto: PR

Valget af Simon Kollerup (S) som erhvervsminister vækker langt fra begejstring hos iværksætter Martin Thorborg.

Thorborg, som i det daglige er ansat i det norske it-selskab Visma som chef for Dinero, er ifølge DR stærkt kritisk over, at den nye minister ikke har erfaring fra erhvervslivet.

"I princippet er det en flyvende fuckfinger til erhvervslivet. Han er sikkert en dygtig mand. Men jeg synes, det er besynderligt, at man tager så vigtigt et ministerium og giver det til en mand, der ikke har nogen særlig tilknytning til det, han skal bestemme over," siger Martin Thorborg, der får opbakning fra Tine Thygesen, direktør i The Creators Community.

Overfor DR afviser Simon Kollerup kritikken.

"Det mener jeg ikke er et problem. Vi er en etpartiregering. Derfor er noget af det vigtigste, en minister kan levere til erhvervslivet, den parlamentariske erfaring til at skabe brede aftaler og forlig. Det betyder mere, end hvis jeg var kommet fra en konsulentvirksomhed."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Danmarks nye erhvervsminister er en ung thybo med begrænset erhvervserfaring

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier