MedWatch

Forhandlingerne om frihandelsaftale med Mercosur-lande gør fremdrift

I mere end 20 år har EU forhandlet med de sydamerikanske Mercosur-lande, der køber medicinske produkter fra Danmark for mere end 2 mia. kr. EUs handelskomissær tror på en aftale inden november.

Foto: Felipe Dana/Ritzau Scanpix

Afslutningen på forhandlingerne om en handelsaftale mellem EU og de sydamerikanske lande i Mercosur-samarbejdet rykker stadig nærmere.

Det siger EU’s svenske handelskommissær Cecilia Malmström i et interview med Børsen.

"Hver gang jeg har fået det spørgsmål de sidste fem år, har jeg svaret, at vi er der næsten. Men vi har gjort store fremskridt på det seneste, og mit mål er at afslutte forhandlingerne i løbet af mit mandat. Og det tror jeg er realistisk," lyder det fra kommissæren, der takker af som konkurrencekommissær den 31. oktober.

Mercosur udgør tilsammen det femtestørste marked uden for EU, og parterne har siden 2000 løbende forhandlet om vilkårene for en frihandelsaftale - uden dog at nå til enighed.

I forvejen er medicinalprodukter den med afstand største eksportvare til landene, som ifølge et notat fra Dansk Industri købte medicinske produkter fra danske virksomheder for samlet 2,4 mia. kr. i 2017.

De fire lande i Mercosur er Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay.

EU's handelsaftale med Mercosur lever stadig

EU: Vi er tæt på Mercosur-aftale

Frihandelsaftale kan sætte yderligere fart på dansk medicineksport til Sydamerika 

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier