MedWatch

Patientforening: Medicinrådets beslutninger er ikke uvildige

Medicinrådsmedlemmernes tilknytning til regionerne forhindrer rådet i at træffe uvildige beslutninger om ny medicin, mener patientforeningen Danske Patienter, efter en ekstern evaluering af rådet har konkluderet det modsatte.

Medicinrådet træffer beslutningen uafhængigt af regionernes interesser.

Det konkluderede en uvildig evaluering af rådets arbejde for nylig, men den konklusion afvises af foreningen Danske Patienter, der selv er repræsenteret i rådet ved adm. direktør Morten Freil..

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af et høringssvar fra foreningen.

»Det er de tilbagemeldinger, der også kommer fra patientrepræsentanter i fagudvalgene, at man ikke oplever vurderingerne som uvildige. Det er de daglige ledere i regionerne, der sidder på kassen og skal have pengene til at passe, som skal lave vurderingerne. Det er svært at forestille sig, at det ikke spiller ind, og så ender det med at blive en kasseøkonomisk tankegang, der dominerer i stedet for fagligheden,« uddyber Morten Freil til mediet.

Medicinrådet har ingen kommentarer til kritikken, da rådets sammensætning samt evalueringen af Medicinrådet er Danske Regioners bord, skriver Dagens Pharma.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier