MedWatch

Dagligvarekæde lukker flere apoteker ind i butikkerne

Flere af landets Kvickly-butikker vil i den kommende tid slå dørene op for et apotek bemandet med fagfolk i butikkens lokaler.

Foto: Thomas Borberg

Apotekskæden Apotekeren rykker til juni ind den første af flere af landets Kvickly-butikker.

Det sker, når dagligvarekæden i Slotscentret i Holbæk som det første kan åbne et filial af det lokale apotek, der trods placeringen i selve butikken vil bliver bemandet med faguddannet personale, farmakonomer og farmaceuter, skriver Coop, koncernen bag Kvickly-kæden, i en pressemeddelelse.

I forvejen har 15 af landets 70 Kvickly-butikker budt en apoteker inden for, men butikken i Holbæk er den første til at inkludere en filial af et apotek i kæden Apotekeren, der på landsplan består af 206 butikker.

Samarbejdet mellem de to butikskæder kom i stand i 2018, hvor en rammeaftale banede vejen for, at apotekskæden kunne få plads i dagligvarekædens butikker.

"Åbningen understøtter Apotekerloven fra 2015 om øget tilgængelighed for receptekspederende enheder. Det bliver spændende at se, hvad samarbejdet i øvrigt kan medføre af muligheder for begge parter," siger Per Wijngaard, bestyrelsesformand for Apotekeren, i en pressemeddelelse.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier