MedWatch

Novo Nordisk-direktør slår alarm: Valgkampen er på afveje

Sammen med en stribe af landets største og mest toneangivende virksomheder slår Novo Nordisk nu alarm over en valgkamp, de mener næsten udelukkende har handlet om at bruge penge frem for at skabe penge og vækst.

Global forskningsdirektør Lars Fogh Iversen hos Novo Nordisk råber vagt i gevær og savner debat om forskning i valgkampen. | Foto: Novo Nordisk/PR

Medicinalkæmpen Novo Nordisk melder sig nu på banen i den igangværende valgkamp. Sammen med en lang række af landets største virksomheder lyder opråbet, at den politiske debat i valgkampen er på afveje og viger uden om afgørende spørgsmål om, hvordan samfundsøkonomien kan fortsætte de gode takter, så velstanden bliver ved med at vokse, og hvordan vi undgår endnu et hårdt tilbageslag.

Det skriver Berlingske.

Hos Novo Nordisk erklærer global forskningsdirektør Lars Fogh Iversen sig enig i, at valgkampen savner perspektiv i forhold til, hvad vi skal leve af i fremtiden. Og han savner, at politikerne viser veje til store investeringer i forskning og uddannelse.

"Jeg har endnu til gode at se en valgdebat, hvor forskning er et tema. Det er vanskeligt politisk stof, fordi det er kompliceret og ukonkret, og fordi gevinsterne af investeringerne er meget langsigtede. Det ændrer bare ikke ved, at forskning er vigtig, og at stærk forskning i høj grad er grundlag for vores vækst," siger han.

Også uddannelsesområdet er centralt. Lars Fogh Iversen glæder sig over, at partier både til højre og venstre er klar til at afskaffe det såkaldte omprioriteringsbidrag. Alligevel er han bange for, at "de seneste års nedskæringer går ud over kvaliteten", og han efterlyser svar på, hvordan spørgsmålet skal prioriteres.

De virksomhedsledere, som Berlingske har talt med – og som tilsammen tegner sig for en årlig omsætning på 382 mia. kr. og en medarbejderskare på 642.600 på verdensplan – fremlægger forskellige prioriteringer og ønsker til politikerne. Fælles for dem alle er dog en advarsel mod at lade spørgsmålet om erhvervslivets rammevilkår og grundlaget for fremtidig vækst og jobskabelse fortone sig, blot fordi der her og nu er fremgang og lyse tider.

Erhvervs- og branchelobbyister til ny regering: Sæt hårdt ind på life science

Socialdemokratiet afviser særskat på medicinalindustrien

Røde partier: Firmaer skal betale tilbage til samfundet for brug af offentlig forskning

Ordførere forventer valgkamp uden fokus på life science-industrien 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier