MedWatch

Socialdemokrater vil have højere fradrag på forskning

Socialdemokraterne fremlagde mandag en 2025-plan, der blandt andet indebærer at hæve fradraget på forskning til 130 pct., som blandt andre erhvervsorganisationer har efterspurgt.

Henrik Sass Larsen, Mette Frederiksen og Nicolai Wammen. Socialdemokratiet præsenterer den opdaterede 2025-plan 'Gør gode tider bedre - for alle" på et pressemøde i Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, mandag den 20. maj 2019. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019

Hvis Socialdemokraterne rykker ind i regeringskontorerne efter valget, kan life science-industrien meget vel få et af dens største ønsker opfyldt.

Mandag fremlagde partiet således en økonomisk plan frem mod 2025, der gentog partiets ønske om at hæve fradraget på forskning til 130 pct.

"Socialdemokratiet have fokus på, at danske virksomheder har konkurrencedygtige rammevilkår. Det gælder ikke mindst inden for forskning og udvikling, hvor innovation og teknologiudvikling er en styrkeposition for dansk erhvervsliv," fremgår det af udspillet.

Mandag pegede Lægemiddelindustriforeningen, Medicoindustrien og Dansk Erhverv over for MedWatch på netop behovet for at hæve fradraget som et område, hvor en ny regering efter valget bør sætte ind.

"Et fradrag på 130 pct. vil gøre vores virksomheder konkurrencedygtige med virksomheder i andre lande, vi normalt sammenligner os med. På den baggrund skaber vi grundlag for både videns- og produktionsarbejdspladser i Danmark. Vi skal nemlig leve af de gode ideer – særligt inden for life science-branchen," lød det fra organisationens direktør, tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Regeringen, DF og Radikale Venstre har annonceret, at de frem mod 2026 vil hæve fradraget til 110 pct.

Tommy Ahlers (V), uddannelses- og forskningsminister, har tidligere udtalt, at han finder et fradrag på 110 pct. passende.

"Vi har lyttet til life science-rapporten fra Kåre Schultz-udvalget og er ved at supportere life science-industrien ved at sætte fradraget på forskning op fra 100 pct. til 110 pct. frem mod 2026. Så vi er ligesom i gang med det. Og 110 pct. er et passende niveau," sagde han til således til MedWatch tidligere i valgkampen.

Erhvervs- og branchelobbyister til ny regering: Sæt hårdt ind på life science 

Mere fra MedWatch

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier