MedWatch

Syddanmark er bedst til at finde medlemmer til Medicinrådets udvalg

Kun ét fagudvalg under Medicinrådet har ikke en syddansk repræsentant og det gør regionen til dén, der har udpeget flest ansatte til at rådgive Medicinrådet.

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Men især regionerne Nordjylland og Sjælland har haft svært ved at finde villige medlemmer til Medicinrådets rådgivende fagudvalg, så ser det helt anderledes ud i Region Syddanmark.

Har er 38 ud af ønskede 39 medlemmer på plads, skriver Dagens Pharma.

Ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen er det et resultat af en målrettet indsats for at tale vigtigheden af Medicinrådets arbejde op.

»Hele organisationen har set vigtigheden af Medicinrådets funktion. Og det er trængt ud i hele organisationen, så selv afdelingsledelserne kan se vigtigheden af, at der bliver truffet de rette beslutninger af de dygtige kompetente læger, der sidder i fagudvalgene. Jeg ved ikke, om vi har en særlig fordel, men jeg tror, at vores læger kan se, at det at deltage i det her arbejde, det har stor betydning,« siger han til Dagens Pharma.

Midtjylland er næstbedste region med 36 medlemmer, mens Hovedstaden er repræsenteret i 32 af Medicinrådets fagudvalg. Sjælland har udpeget medlemmer til 28 udvalg, og værst ser det ud i Region Nordjylland, hvor kun 23 af de 39 udvalg er med nordjysk deltagelse.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier