MedWatch

Regioner: Medicinrådet mangler eksperter – ikke penge

En særbevilling til Medicinrådets arbejde løser ikke problemerne i rådet, siger formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R), til Dagens Pharma.

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Selvom Medicinrådet i 2018 havde ubrugte penge på kontoen, så fik regionernes prioriteringsorgan tidligere på måneden en ekstraordinær millionbevilling de kommende år, da regeringen og Dansk Folkeparti fordelte midlerne i en pulje til særlige indsatser i sundhedsvæsnet.

2 mio. kr. om året – samlet 8 mio. kr. – er således på vej til Medicinrådets arbejde med at udfærdige behandlingsvejledninger.

Men spørger man hos Danske Regioner, er det ikke penge, som Medicinrådet mangler. Det skriver Dagens Pharma.

"Der er politisk fokus på at få hurtigere sagsbehandlingstider, og at der skal udarbejdes flere behandlingsvejledninger. Derfor kan Medicinrådet få brug for ekstra midler fremover. Men hvis folketingspolitikerne havde spurgt os, så ville vi ikke sige, at penge er et hovedproblem, men derimod at det kan være svært for eksperterne at finde tid til arbejdet," lyder det fra Karin Friis Bach (R) i et skriftligt svar til Dagens Pharma.

Medicinrådet har siden opstarten i 2017 modtaget flere ansøgninger fra medicinselskaber end forudset, og derfor har rådet og de rådgivende eksperter mere end rigeligt at se til, hvorfor arbejdet med behandlingsvejledninger ifølge rådets ene formand, Jørgen Schøler Kristensen, er blevet nedprioriteret.

I 2017 modtog Medicinrådets sekretariat i alt 33 foreløbige ansøgninger og 15 endelige ansøgninger om vurderinger af nye lægemidler eller nye indikationer, og det tal steg yderligere i 2018, hvor 50 foreløbige ansøgninger og 41 endelige ansøgninger blev afsendt til Medicinrådet.

Behandlingsvejledningerne bruges til at etablere en behandlingsmæssig rangorden for lægemidler med samme virkning. I tilfælde med ligestillede lægemidler bliver prisen således eneste konkurrenceparameter, hvilket Amgros, regionernes medicinindkøber, kan udnytte, når midlerne sendes i udbud.

Medicinrådet sætter tre nye behandlingsvejledninger i gang

Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen får særbevilling fra finanslovspulje 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier