MedWatch

Dansk life science brager frem i København

Den danske life science-branche har kurs mod en regulær guldalder. I 2018 blev der stiftet rekordmange virksomheder i en sektor, som i forvejen er ramt af medvind med en årlig eksport på langt over 100 mia. kroner. Hovedstadsområdet er den store trækhest.

Hovedstadsområdet er den primære drivkraft, når det kommer til udviklingen i dansk life science.

Dansk life science har for længst taget førertrøjen som nationens helt store vinderbranche. Hvert år trækker landets største medicinalselskaber milliarder hjem til Danmark og sender samtidig enorme beløb ned i den store fælleskasse.

Dansk eksport af lægemidler har i årevis været det område, der har bidraget mest til landets samlede handelsbalance med et rygstød på flere hundrede milliarder kroner. En gennemgang foretaget af Berlingske Business peger på, at der under den mere velkendte historie om de store medicinalselskabers fremmarch gemmer sig endnu en succeshistorie.

Berlingskes kortlægning viser, at det pibler frem med nye virksomheder i dansk life science, da ikke mindre 204 selskaber så dagens lys i 2018, hvilket er rekordmange på et enkelt år. Anja Groth er professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og stiftede i 2018 sin egen biotekvirksomhed med navnet Ankrin Therapeutics.

"Jeg har valgt at stifte Ankrin, fordi det var den bedste mulighed for at få udnyttet det potentiale, der ligger i de opdagelser, vi har gjort. Jeg synes, at der er sket et skifte, hvor den globale medicinalindustri i højere og højere grad er blevet afhængige af små startups og opkøb. Det har også ændret noget for mig," siger Anja Groth.

En større kortlægning af life science-industriens økonomiske fodaftryk i Danmark, udarbejdet af Damvad Analytics for Erhvervsministeriet, viste for nylig, at branchen for længst har passeret en samlet omsætning på over 200 mia. kroner om året.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier