MedWatch

Theresa Mays brexit-ministre overvejer ny folkeafstemning

Mays brexit-ministre har diskuteret at lade parlamentsmedlemmerne stemme om muligheden for en ny folkeafstemning.

Foto: Ritzau Scanpix/Toby Melville

Storbritanniens premierminister Theresa Mays brexit-ministre har diskuteret muligheden for at lade parlamentsmedlemmerne stemme om muligheden for en ny folkeafstemning.

Det skriver The Telegraph.

Et hold af fire ministre ledet af premierministrens højrehånd, David Lidington, holdt torsdag et møde med deres modparter fra oppositionspartiet, hvor idéen om en ny folkeafstemning blev diskuteret som en mulighed.

Keir Starmer, der er medlem af Labour, skulle angiveligt have sagt, at en ny folkeafstemning måtte være en af parlamentsmedlemmernes muligheder i en række af såkaldte vejledende afstemninger, som vil finde sted næste uge, hvis ikke en aftale på tværs af partierne findes.

Kilder fra den britiske regering har nedtonet idéen om, at en sådan plan skulle være blevet vedtaget, mens premierministeren har irettesat finansminister Philip Hammond for at have foreslået samme idé til Parlamentet.

Nigel Evans, der er ledende ministersekretær i 1922-komitéen for menige parlamentsmedlemmer af det konservative parti, siger ifølge The Telegraph, at Theresa May over de sidste to år har hånet Jeremy Corbyn for idéen om en ny folkeafstemning. Skulle folkeafstemningen blive en mulighed, vil det ifølge ministersekretæren ødelægge "den lille smule troværdighed", Theresa May har tilbage.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier