Løkke vil oprette nyt behandlingsråd

Lars Løkke Rasmussen vil udvide omfanget af prioriteringer på sundhedsområdet og vil oprette et nyt behandlingsråd, der skal vurdere pris og effekt af ikke-medicinske behandlinger.
AF RITZAU

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fortæller i et interview med mediet Mandag Morgen, at han vil etablere et nyt behandlingsråd, der skal prioritere, om en ny og dyr behandling skal tages i brug. 

I forvejen har man Medicinrådet, der vurderer ny sygehusmedicin i forhold til omkostningerne. Men Løkke vil gå skridtet videre. Det er ikke bare ny medicin, men også behandlinger der i fremtiden skal prioriteres.

Dermed tager han fat om et kontroversielt og følsomt emne, kort før valgkampen går i gang.

"Nu er Medicinrådet løbet i gang. Men vi er nødt til at udstrække den dialog, der er om ny medicin, til også at omfatte nye behandlingsformer. Sådan er virkeligheden, og sådan bliver det nødt til at være," siger Lars Løkke Rasmussen til Mandag Morgen.

Ideen om et behandlingsråd kommer oprindeligt fra Det Etiske Råd. Tanken er at sikre en mere retfærdig prioritering i sundhedsvæsenet.

Det forventes, at regeringen inden for de næste to uger vil lave en aftale med Dansk Folkeparti om sundhedsreformen, som ifølge Lars Løkke Rasmussen skal fremtidssikre det danske sundhedsvæsen de næste mange år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også