MedWatch

Efter nyt nederlag lover May afstemning om udskydelse af brexit

Den britiske premierminister, Theresa May, led onsdag aften endnu et nederlag i det britiske parlament, hvor et flertal udelukkede, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale.

Theresa May lover nu en afstemning om at udskyde brexit. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jessica Taylor

I det britiske parlament, har et flertal stemt for at udelukke, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale. Kort efter resultatet af afstemningen bekræftede den britiske regeringschef Theresa May, at der nu følger en afstemning om at udskyde brexit.

Regeringen foreslår at udskyde brexit til 30. juni, hvis parlamentet senest 20. marts har godkendt skilsmisseaftalen med EU.

Hun minder også om, at Storbritannien faktisk vil forlade EU uden en aftale, hvis der ikke aftales noget andet.

"Det juridiske udgangspunkt i Storbritannien og i EU-loven er fortsat, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, hvis ikke andet bliver aftalt," siger May.

Premierministeren appellerer til, at parlamentet støtter den aftale, som Storbritannien og de andre EU-lande godkendte i november sidste år.

Medlemmerne af Underhuset har stemt den ned med store flertal to gange tidligere.

"Vi kunne forlade EU med den aftale, vi har forhandlet på baggrund af en ny folkeafstemning. Men det kan medføre, at der ikke kommer noget brexit overhovedet," siger May.

Det vil ifølge premierministeren "kunne skade den i forvejen tyndslidte tillid mellem det britiske folk og medlemmerne af Underhuset".

Oppositionslederen Jeremy Corbyn, lederen af Labour, vil søge et samarbejde mellem de to sider af Underhuset.

"Jeg vil holde møder med parlamentarikere i hele Underhuset for at søge at finde et kompromis. At forlænge artikel 50 (EU-traktatens udtrædelsesprodecure, red.) uden et klart mål er ingen løsning," siger Corbyn.

De 27 andre EU-lande har sagt, at den aftale, der er forhandlet på plads, er den eneste mulige. Den nævnte Theresa May også i Underhuset onsdag aften.

Det britiske parlament udelukker brexit uden aftale

Britisk medicinalindustri advarer mod brexit uden aftale

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier