MedWatch

DTU-kampagne med dansk forskertalent får kritik af Nye Borgerlige: Bruger skattekroner på at promovere islam

Det vækker forargelse hos partiet Nye Borgerlige, at DTU i en facebook-kampagne for universitetet gør brug af et dansk forskertalent, der bærer tørklæde. "Danske skattekroner skal ikke gå til at promovere islam på vores uddannelsesinstitutioner," lyder kritikken, der får hårde modsvar fra såvel DTU som De Radikales Sofie Carsten Nielsen.

Partiet Nye Borgerlige bryder sig ikke om, at DTU viser den tørklædeklædte danske topforsker og iværksætter, Fatima AlZahra'a Alatraktchi, i en reklame for univeristets ph.d-uddannelser. | Foto: Jesper Scheel

En facebook-kampagne fra DTU, Danmarks Tekniske Universitet, for universitets ph.d.-uddannelser har fået Claus Bøgh Svenningsen, der er folketingskandidat for partiet Nye Borgerlige, til at fare i flint.

Kampagnen viser den kvindelige danske topforsker og iværksætter Fatima AlZahra'a Alatraktchi, der i alder af blot 29 år allerede er langt i udviklingen af en ny nanosensor, der har udløst priser og international hæder for dens evne til at afsløre farlige bakterieforekomster, inden de udvikler sig til en egentlig infektion.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier