MedWatch

Medie: Theresa May overvejer at udskyde brexit to måneder

Den britiske premierminister overvejer at forsinke Storbritanniens farvel til EU i op til to måneder.

Theresa May | Foto: Ritzau Scanpix

Premierminister Theresa May overvejer i øjeblikket planer om at forlænge artikel 50 om udtrædelse af Unionen og forsinke Storbritanniens farvel til EU i op til to måneder.

Det skriver The Daily Telegraph.

Planerne indeholder en formel anmodning til Bruxelles om at udskyde brexit, hvis ikke Theresa May kan sikre en aftale inden da, og er blandt andet udarbejdet for at undgå opsigelser blandt ministre, der insisterer på at undgå en aftaleløs udgang af EU.

Theresa May har i den forbindelse udtalt, at hun er villig til at udskyde afstemningen om en brexit-aftale indtil den 12. marts - kun 17 dage inden briternes planlagte exit.

Planerne giver ingen specifikationer vedrørende længden på brexit-udsættelsen, men flere ministre tror ifølge The Daily Telegraph ikke på, at perioden bliver længere end to måneder, da man ellers er nødsaget til at deltage i EU-valget.

Hvor premierministeren tidligere har insisteret på, at Storbritannien vil forlade EU den 29. marts, er hun nu mere forsigtig og konkluderer blot, at "det stadig er inden for rækkevidde".

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier