MedWatch

Innovationsfonden henter ny formand hos Novozymes

Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes, er netop udpeget til ny formand for Danmarks Innovationsfond, hvor hun afløser Jens Maaløe, der har været formand siden 2015.

Tina Fanø starter 1. april som ny formand for Danmarks Innovationsfond. | Foto: PR-foto, Uddannelses- og Forskningsministeriet

Det er en af dansk erhvervslivs topfolk, der 1. april tager over som formand for Danmarks Innovationsfond.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har netop udpeget Tina Fanø til ny formand for Danmarks Innovationsfond. Hun er til daglig koncerndirektør for landbrug og bioenergi hos Novozymes,

Det oplyser Uddannelses- og forskningsministeriet.

”Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet,” siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Tina Fanø har med sine 26 år hos Novozymes stor erfaring med forskning, innovation og kommercialisering af forskningsresultater og har også bestyrelseserfaring fra en række højteknologiske virksomheder.

”Innovationsfondens rolle som bindeled mellem forskning og innovation og erhvervslivet skaber enorm værdi for det danske samfund. Jeg glæder mig utroligt meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere,” siger den kommende formand.

Hun afløser Jens Maaløe, adm. direktør for Terma, der har været medlem af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond siden oprettelsen i 2014 og formand for bestyrelsen siden 1. januar 2015.

”Jens Maaløe har været med i Innovationsfonden helt fra begyndelse og har med sit drive været med til at understøtte forskning og innovation i Danmark,” siger forskningsminister Tommy Ahlers om Maaløes aftræden.

Vaccineselskab får millioner i udviklingsstøtte fra Innovationsfonden

Forskere fra Leo Pharma modtager innovationspris 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier