MedWatch

Branchekritikeren Bernie Sanders stiller op til præsidentvalget i USA

Bernie Sanders, der blev slået på målstregen af Hillary Clinton ved demokraternes valg af præsidentkandidat i 2016, og som for nylig sagde, at "medicinalindustriens grådighed slår amerikanere ihjel," stiller op til valg igen.

Bernie Sanders stiller op til det amerikanske præsidentvalg i 2020. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Yuri Gripas

Den demokratiske senator Bernie Sanders, der i de seneste måneder har rettet hård kritik mod blandt andet Novo Nordisk, stiller op til præsidentvalget i USA i 2020.

For nylig har Bernie Sanders gjort sig bemærket med en række kritiske udmeldinger rettet mod medicinalindustrien og medicinpriser. I januar lagde han et billede på Facebook af Novo Nordisks insulin Novolog, hvoraf det fremgik, at prisen på insulinen var tredoblet på ti år.

Til det skrev den nyannoncerede præsidentkandidat, at "medicinalindustriens grådighed slår amerikanere ihjel, og det er nødt til at stoppe."

Få uger senere sendte han et kritisk brev til medicinalfirmaet Catalyst Pharmaceuticals, hvor han bad dem redegøre for en prisstigning på lægemidlet Firdapse.

77-årige Bernie Sanders var tæt på at blive demokraternes kandidat til præsidentvalget i 2016 mod Donald Trump, men blev slået på målstregen af Hillary Clinton.

Han håber nu på at den samme, systemkritiske linje, som han anlagde i 2016, kan bære ham frem til valgsejr mod præsident Donald Trump.

"For tre år siden under vores valgkamp i 2016, da vi frembragte vores progressive agenda, fik vi at vide, at vores idéer var 'radikale' og 'ekstreme'," skrev Bernie Sanders tirsdag i en email til sine støtter ifølge The New York Times.

"Nu er tre år gået, og fordi millioner af amerikanere rejser sig og kæmper, har alle vores politikker opbakning fra størstedelen af den amerikanske befolkning," skrev han videre.

21.000 har delt Bernie Sanders' lussing til Novo: "Grådigheden slår amerikanere ihjel"

Bernie Sanders beder biotekfirma forklare prissætning 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier