MedWatch

Samfund

Brexit: Vi er i de afgørende dage nu

ANALYSE: Hvis der skal landes en aftale mellem EU og Storbritannien skal det helst ske i starten af næste uge. Tonerne er forsigtigt optimistiske, men den helt store ubekendte er stadig Boris Johnson, der skal give sit endelige ja, når forhandlerne er i mål.

Kollerup: Data skal være hjørnesten i ny life science-strategi

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser stort potentiale i sundhedsdata som en del af en ny life science-strategi. Han kalder det samtidigt ”velkendt”, at et permanent forskningsfradrag på 130 pct. har været en socialdemokratisk mærkesag. Onsdag blev et bredt flertal enige om at afsætte 210 mio. kr. til den nye life science-strategi, som ifølge erhvervsministeren bliver præsenteret meget snart.

Senderovitz skoser briter efter hurtig vaccinegodkendelse

Lægemiddelstyrelsens direktør afviser, at det i EU kan komme på tale at følge briterne, der onsdag har udstedt en nødgodkendelse til Pfizer og Biotechs coronavaccine. "Det ville aldrig ske med mig som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Jeg vil have grundighed. Det må ikke gå for hurtigt," siger han.

EMA starter løbende vurdering af coronavaccine fra Janssen

Den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, begynder en løbende vurdering af data fra forsøg med en mulig vaccine mod covid-19 fra Janssen. EMA har allerede samme proces kørende for vaccinekandidater fra Astrazeneca, Moderna og fra samarbejdet mellem Biontech og Pfizer.

Amgros på vej med nyt fælles nordisk udbud

Danmark, Norge og Island er i gang med at forberede de næste fælles nordiske udbud og genudbud på lægemiddelområdet. Amgros har gjort sig "gode erfaringer" fra det første fælles nordiske udbud og inviterer nu leverandører til et møde om kriterierne i de kommende.

Brexit: Stadig ingen udsigt til endeligt gennembrud

ANALYSE: Efter fremdrift forrige uge har den sidste ikke budt på samme positive signaler i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien, og det virker ikke sandsynligt, at alle udestående problemer kan løses i denne uge. Det kræver statsledere på banen.

Jagten på "branchetung" klyngedirektør er i gang

Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, har sat sig i formandsstolen i den nye nationale life science-klynge og skudt jagten ind på en adm. direktør, som skal løfte en krævende opgave.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier