MedWatch

Der skrues ned for PCR-tests fra 15. august

Myndighederne sænker kapaciteten for PCR-tests, men hvis smitten stiger i efteråret, kan der skrues op igen.

Foto: Thomas Borberg

Antallet af daglige PCR-tests bliver sænket til 10.000 fra 15. august, fordi færre testes. Det skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse fredag.

Nedjusteringen sker i forlængelse af regeringens covid-19-teststrategi for resten af 2022 og de første tre måneder af 2023.

Indtil nu har man kunnet teste 20.000 test om dagen på landets centre, men det har ikke været nødvendigt. I gennemsnit er kun 4900 blevet testet om dagen den sidste uge.

Hvis testaktiviteten skulle stige efter 15. august, kan man dog hurtigt skrue op for antallet af daglige PCR-tests igen, oplyser styrelsen.

Den 15. august overtager Sundhedsstyrelsen samtidig alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at covid-19 bliver en sæsonbetonet smitte ligesom influenza. Det skriver den på sin hjemmeside.

”Vi må forvente, at mange vil blive smittet med covid-19 i løbet af efteråret og vinteren,” skriver de på sst.dk.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier