MedWatch

Virogates får godkendt diagnostisk fingerprik-test

Virogates’ point-of-care-test til påvisning af biomarkøren suPAR, som er udviklet i samarbejde med østrigske Genspeed Biotech, har onsdag modtaget en fuld CE-IVD-godkendelse.

Foto: Virogates / PR

Birkerød-baserede Virogates har onsdag modtaget en fuld CE-IVD-godkendelse af selskabets point-of-care-test til påvisning af biomarkøren suPAR.

Det oplyser selskabets i en børsmeddelelse.

Den godkendte fingerprik-test, der vil blive solgt under navnet Suparnostic POC+, er udviklet i samarbejde med østrigske Genspeed Biotech og skal med blod fra patientens finger hjælpe sundhedspersonale med at identificere inflammation og immunaktivering ved måling af biomarkøren suPAR, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge Virogates forventes den kommercielle udrulning at begynde i første kvartal næste år og vil ikke have nogen økonomisk indvirkning på dette års resultater.

”Vi ønsker at sikre, at vores kunder er fortrolige med produktet, og derfor sigter vi mod at inkludere endnu flere brugere før en fuld kommerciel udrulning. Produktet vil udvide markedet for triage (prioritering af patienter, red.) ved brug af suPAR som biomarkør, da mange mindre og mere landlige hospitaler nu kan være involveret i tidlig triage og risikostratificering af akutte medicinske patienter,” udtaler Jakob Knudsen, adm. direktør i Virogates, i meddelelsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier