MedWatch

Bioportos underskud vokser – men testsalg øger toplinjen

Bioportos omsætning voksede i første kvartal med 17 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, mens underskuddet voksede til 17 mio. kr. mod et underskud på 15,4 mio. kr. i samme kvartal året forinden.

Foto: Bioporto/PR

Bioporto kunne i første kvartal rapportere om vækst i omsætningen, der var drevet af et øget salg af selskabets NGAL-test. Dog voksede underskuddet også.

Det fremgår af Bioportos regnskab for første kvartal onsdag morgen.

Omsætningen voksede 17 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år og endte på 6,5 mio. kr. Det skyldtes i høj grad, at salget af NGAL-test, der bruges til at vurdere nyreskade, steg 70 pct. Salget var til forskningsbrug, skriver selskabet.

”Første kvartal af 2022 var en lovende start for Bioporto og det nye hold på mange fronter. Vi har udviklet - og eksekverer på - detaljerede planer for at understøtte ansøgningen til FDA, godkendelsen og lanceringen af NGAL-testen,” udtaler den administrerende direktør, Tony Pare, blandt andet i regnskabet.

Bioporto har med NGAL-testen opnået en status som ”breakthroug device” hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det er en status, der gives til udstyr, der vurderes at kunne give en mere effektiv behandling eller diagnose af livstruende sygdomme, hvor der ikke findes andre alternativer.

Bioporto har i første kvartal udviklet en 18-måneders strategi med fokus på at placere NGAL-testen som den nye standard inden for vurdering af akut nyreskade. Derfor er det Bioportos prioritet at opnå godkendelse fra FDA til brug af NGAL-testen hos personer under 22, skriver selskabet i regnskabet.

På bundlinjen voksede underskuddet dog i første kvartal, hvor det landede på 17 mio. kr. mod et underskud på 15,4 mio. kr. i samme kvartal året forinden. Driftsunderskuddet var uændret 18,2 mio. kr.

Derudover fastholder Bioporto forventningerne til 2022 og ser fortsat en omsætning i omegnen af 24-26 mio. kr. og et negativt driftsresultat, EBIT, i intervallet 95-100 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier