MedWatch

Trods rekordkøb afviser A.P. Møller Holding investeringer i life science: "Et for langt skridt fra vores kompetencer i dag"

Selvom A.P. Møller Holding fredag kunne løfte sløret for dets største handel nogensinde med købet af laboratorie- og diagnostikkoncernen Unilabs, så skal industrien ikke forvente flere investeringer. "Vi sidder ikke lige nu og arbejder på life science-investeringer," lyder det fra selskabets investeringsdirektør til MedWatch.

Foto: A.P. Møller Holding / PR

Life science-branchen bør ikke sætte næsen op efter, at en ny stor pengetank nu har meldt sin ankomst, efter A.P. Møller Holding fredag kunne løfte sløret for selskabets største handel nogensinde i form af købet af laboratorie- og diagnostikkoncernen Unilabs.

For ifølge holdingselskabets investeringsdirektør, Jan T. Nielsen, er det mere infrastrukturdelen i Unilabs, der har tiltrukket interesse, end selve life science-området.

Over for MedWatch afviser han derfor også, at Unilabs-handlen skal ses om et tegn på, at A.P. Møller Holding nu er klar til at kaste store summer ind i life science-industrien.

"Vi sidder ikke lige nu og arbejder på life science-investeringer, så meget kan jeg godt sige. Det vil være et for langt skridt fra vores kompetencer i dag," siger Jan T. Nielsen.

Store krav til logistik

Det forestående køb af Unilabs, der sælger laboratorieanalyser til både sundhedsvæsnet og farmabranchen, skal derfor ifølge investeringsdirektøren også i højere grad ses som en investering i infrastruktur i sundhedssektoren.

For med mere end 200 laboratorier og 180 radiologienheder på tværs af 15 lande i Europa, herunder også i Danmark, er der tale om en omfattende logistikopgave, der sætter store krav til digital processtyring, påpeger han.

Et område, A.P. Møller Holding som mangeårig medejer af blandt andre A.P. Møller – Mærsk har stort kendskab til.

"En meget stor del af det, der gør Unilabs til, hvad det er, og succesfaktorerne fremover, er i virkeligheden kompetencer, som vi føler, at vi i A.P. Møller Gruppen besidder og har siddet på i flere årtier,” siger Jan T. Nielsen.

Han peger derudover på, at købet også tapper ind i en megatrend med flere ældre i de kommende år.

Prisen holdes hemmeligt

Hvor meget A.P. Møller Holding skal betale for købet af Unilabs, der ventes gennemført i løbet af de kommende måneder, såfremt den godkendes af konkurrencemyndighederne, er parterne blevet enige om at holde hemmeligt, fortæller Jan T. Nielsen.

Han afslører dog, at A.P. Møller Holdings interesse har stået på siden foråret, ligesom der er tale om holdingselskabets "største investering indtil videre."

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg beskrev tilbage i september - baseret på anonyme kilder - at Unilabs' ejer Apax Partner lurede på et salg, der ville værdiansætte laboratorie- og diagnostikkoncernen til 5 mia. dollar, hvilket svarer til 33 mia. kr.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier