MedWatch

Abbott nedjusterer efter lavere efterspørgsel på covid-tests

Efterspørgslen på Abbotts testkits til diagnostik af covid-19 er faldet i sådan en grad, at virksomheden nu nedjusterer forventningerne.

Foto: Abbott / PR

Det amerikanske life science-selskab Abbott Laboratories nedjusterer forventningerne til 2021, efter at det på det seneste har set et betydeligt dyk i efterspørgsel på sine covid-19-test kits.

"Udviklingen er drevet af et betydeligt fald i antallet af coronavirustilfælde i USA og på andre store udviklede markeder, en acceleration af coronavirusvaccinerne globalt - og senest de amerikanske sundhedsmyndigheders retningslinjer for test af færdigvaccinerede," skriver Abbott om de reducerede estimater for testkit-salget.

Selskabet ser nu et justeret resultat per aktie på 4,3-4,5 dollar fra tidligere "mindst" 5,0 dollar.

I samme meddelelse understreger selskabet dog, at den øvrige forretning stadig viser pæn fremgang, og at selskabet forventer tocifret vækst i forhold til i 2020.

Abbott har under coronapandemien udviklet i alt 12 forskellige tests globalt til diagnosticeringen af covid-19.

Aktien i Abbott falder 4,3 pct. i formarkedet.

Abbott sælger coronatest for milliarder 

Abbott i stor fremgang: Solgte 300 mio. covid-19-tests i Q4 

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier