MedWatch

Diagnostikselskab vil give gravide tryghed med nyudviklet gentest

Arcedi Biotech, der er ejet af Bagger-Sørensen-familien, er efter 16 års forskning klar med en test, som gennem en blodprøve kan fastslå, om et ufødt barn har genetiske fejl. Testen lanceres efter planen i Danmark først, siden resten af Europa for så i 2022 at rykke ind på det på det amerikanske marked.

Arcedi Biotech lancerer test, som undersøger for alvorlige kromosomafvigelser - biotekselskabetser potentiale for global udbredelse. | Foto: Arcedi Biotech

Mange har gennem årene forsøgt det samme - men er fejlet undervejs.

Nu melder danske Arcedi Biotech sig imidlertid klar til at lancere en fosterdiagnostisk test, der kan finde genetiske fejl hos et ufødt barn med en enkelt blodprøve fra moderen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier