MedWatch

Visiopharm får Bankinvest med ind i ejerkredsen

Mens Visiopharm har måttet sætte sin børsplaner på pause på grund af corona har selskabet nu fået en ny investor ind i selskabet, Bankinvest, efter at have lavet en ny kapitalrejsningsrunde.

Foto: Visiopharm / PR

Den danske diagnostikvirksomhed Visiopharm har rejst et mellemcifret tocifret beløb hos de nuværende investorer, samt én ny, Bankinvest. De gældende investorer er ATP, Vækstfonden, C.L Davids Fond og Nordcap Venture, og med sin investering får Bankinvest en ejerandel på knap 6 pct.

Det skriver Børsen.

Det skal sikre virksomheden, efter selskabet har måttet sætte sine planer om en børsnotering i Danmark på pause på grund af coronapandemien. Pandemien har også betydet, at væksten i virksomheden kommer til at lande på omkring 20 pct. for 2019/2020 frem for de 40 pct., som selskabet havde regnet med.

”Med tanke på den katastrofeopbremsning verden har været i et stykke tid, så synes vi, at det er et rigtigt pænt resultat, som vi er stolte af. Vi ville godt være vokset noget mere, og vi skal fortsætte vores rejse henimod at være cash positive, men vi vil gerne have nogle penge til at accelerere nogle af vores programmer – især det at trænge ind på det amerikanske diagnostikmarked," siger Michael Grunkin, adm. direktør i Visiopharm.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier