MedWatch

Diagnostikselskab fra Lund henter 285 mio. kr. til kræfttest

Immunovia får 285 mio. kr. fra en række investorer, som skal bruges til at lancere en test, der skal diagnosticere bugspytkirtelkræft.

Foto: Pool / Reuters / Ritzau Scanpix

Det svenske diagnostikselskab Immunovia får nu en tung pengepose, som skal hjælpe selskabet med at lancere en test, der skal diagnosticere bugspytkirtelkræft

Immunovia henter 285 mio. kr. – 400 mio. svenske kr. – gennem en aktieemission til blandt andet institutionelle investorer som Swedbank Robur, Handelsbanken, den offentlige svenske pensionsfond AP2 og tyske Apus Capital.

Pengene skal gå til at lancere og sælge selskabets diagnostiske test Immray Pancan-d, som skal sørge for tidligere diagnosticering af den dødelige bugspytkirtelkræft, end hvad der hidtil har været muligt.

Bugspytkirtelkræft er ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse den dødeligste kræftform, som kun 7 pct. af mandlige patienter og 9 pct. af kvindelige patienter overlever efter fem år.

Det hænger sammen med bugspytkirtlens placering, som gør det svært at opdage og bortoperere kræfttumorer.

Immunovia lancerer Immray Pancan-d i USA i fjerde kvartal af 2020 og vil derefter lancerer testen i Europa.

Mats Grahn, der er adm. direktør i Immunovia, glæder sig over, at selskabet nu er isoleret imod de økonomiske konsekvenser af coronaviruspandemien og siger, at selskabet har "fuld fart mod kommercialiseringen af den første test nogensinde til tidlig diagnostik af bugspytkirtelkræft."

Millioninvesteringen i Immunovia kommer to år efter, at selskabet hentede 235 mio. kr., der også gik til at forberede lanceringen af Immray Pancan-d.

Svensk kræftselskab henter dansker til ledelsen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier