MedWatch

Coronaudbrud udgør risiko for Bioportos forsinkede NGAL-godkendelse

Ifølge Bioportos finansdirektør Ole Larsen kan corona-pandemien muligvis betyde yderligere forsinkelser på et nyt studie, som selskabet udfører på børn i USA, og som skal bruges til godkendelsen af virksomhedens NGAL-test.

Foto: Bioporto / PR

Bioporto er i færd med de sidste øvelser for at få nyretesten NGAL godkendt til markedsføring i USA.

I den forbindelse skal der gennemføres et studie med børn, og her kan coronavirus-pandemien udgøre en risiko for forsinkelser.

Sådan lyder det fra Ole Larsen, der er finansdirektør hos Bioporto. Endnu har han dog ikke hørt noget om forsinkelser i projektet.

"Det studie, som vi skal i gang med, er til børn, så det foregår på børnehospitaler. Indtil nu har børn ikke været så hårdt ramt af virusudbruddet, så man kan håbe, at det ikke kommer til at ramme negativt," siger finansdirektøren til Ritzau Finans.

"I planerne for det mulige videre forløb kan det dog også indgå, at nogle af lægerne fra børnehospitalerne skal flyttes for at indgå i beredskab, og hvis det sker, er der færre hænder til at løse opgaverne, og i sådan en situation er det jo sådan noget som studier, der udskydes. Sådan må det være," tilføjer han.

Indtil nu er der ingen indikationer på forsinkelser, men Bioporto-ledelsen følger nøje med i udviklingen.

"Hvis vi pludselig kan se, at vi bliver forsinkede i forhold til indrulningen, meddeler vi det naturligvis til markedet med det samme," siger Ole Larsen.

Patienterne er allerede indlagt

Han peger dog på, at de patienter, der skal indgå i forsøgene, allerede er indlagt, da der er tale om nyrepatienter.

"Patienterne ligger allerede på intensivafdelingen, så det bliver ikke et problem at skaffe dem. Det er et mere et spørgsmål om, hvorvidt der er hænder nok i sundhedspersonalet til at tage de test, der skal tages og håndtere dem, som de skal håndteres," siger Bioporto-finansdirektøren.

Han kan glæde sig over, at han Bioporto mandag kunne meddele, at selskabet har fuldtegnet den emission, som i marts blev udbudt.

Den giver små 40 mio. kr. i bruttoprovenu - og nok til at holde selskabet kørende rent finansielt indtil udgangen af september - og nok også et stykke tid længere.

"Vi har nu likviditet indtil den 30. september minimum. Men vi har formentlig også til et eller andet tidspunkt i fjerde kvartal - lidt afhængigt af udfaldet af hele den nuværende situation," siger Ole Larsen.

Bioporto ramt af nyt tilbageslag: "Det er godt nok træls"

Bioporto fuldtegner emission og rejser små 40 mio. kr

Bioporto sænker tegningskurs ved planlagt kapitalrejsning

Bioporto vil udvikle test for covid-19 sammen med SDU

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier