MedWatch

Opstartsselskab jagter penge til lynhurtig covid-19-test

Diagnostikselskabet Eir Diagnostics har udviklet et testværktøj, der på fem minutter kan afgøre, hvorvidt en patient er smittet med coronavirus. Nu går virksomheden på pengejagt.

Eir Diagnostics har udviklet et mobilt testværktøj, der kan diagnosticere infektionssygdomme. Foto: Eir Diagnostics / PR

Efter flere år udvikling af forskere fra DTU gennem selskabet Eir Diagnostics nu ved at være klar med et mobilt testudstyr, der kan programmeres til at teste for specifikke sygdomme på 5 minutter, skriver Berlingske Business.

Men hvor selskabets oprindelige strategi lød at udvikle testen til almindelige infektionssygdomme som eksempelvis influenza og lungebetændelse, så ønsker Eir Diagnostics nu også at kunne diagnosticere coronavirussygdommen covid-19, og dertil mangler virksomheden penge, fortæller adm. direktør Michael Døssing til avisen.

"Vi har finansiering til at udvikle hele vores platform færdig i forhold til vores eksisterende strategi, men vi vil gerne kunne bidrage til at få udviklet en hurtig test til covid-19. Derfor er vi blevet enige om at forsøge at rejse yderligere finansiering til at løse denne specifikke opgave," siger han.

Han håber, at selskabets testmaskine kan stå klar og være godkendt inden årets udgang.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier