MedWatch

Pres på medicoorganer forsinker vigtig godkendelse for nynoteret dansk blodprøvefirma

Danske Qlife, der forleden gik på børsen, bliver forsinket med lanceringen af selskabets apparat til hjemmeanalyse af blodprøver. Flaskehalsproblemer hos pressede medicoorganer får skylden. "Irriterende og ikke særligt godt for os," lyder det fra den adm. direktør.

Thomas Warthoe, stifter og adm. direktør i Qlife, bliver forsinket med lancering af selskabets produkt til hjemmebrug. | Foto: Qlife

Medicovirksomheden Qlife, der i sidste uge gik på børsen i Sverige, må skyde en hvid pil efter en lancering af selskabets produkt til hjemmeanalyse af blodprøver, der var planlagt til at ske i begyndelsen af året.

Flaskehalsproblemer hos de såkaldte bemyndigede organer – notified bodies – som er dem, der udsteder CE-mærker og dermed godkender medicinsk udstyr i Europa, har nemlig gjort, at Qlife ikke har kunnet få sagsbehandlet sin ansøgning og dermed få godkendelsen til at sælge i hus.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier