MedWatch

Novacyt lander første store aftale om corona-tests

Det britisk-franske biotekselskab Novacyt har indgået en stor aftale med et globalt amerikansk medicinalselskab om salg af et produkt til at teste for Sars-cov-2-virussen.

En række selskaber udvikler tests til at diagnostisere Sars-cov-2-virussen. Her tager en laborant prøver i Glasgow. Foto: JANE BARLOW/AFP / POOL

Biotekselskabet Novacyt har fået en stor aftale i hus med et globalt medicinalselskab fra USA, hvis navn ikke er offentliggjort.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Distributionsaftalen handler om Novacyts test for den aktuelle Sars-cov-2-virus, som spreder sig over flere kontinenter og i første omgang skal leveres til to asiatiske områder uden for fastlands-Kina.

Novacyts aktie sætter rekord efter udmeldingen.

Virksomheden vurderer, at salget - som er afhængigt af lokal katastrofegodkendelse - vil nå op på 2,1 mio. pund, svarende til 18,5 mio. kr., i det første halvår af aftalen.

Novacyt annoncerede samtidig en produktionsaftale med et amerikansk sundhedsselskab.

"Dagens to kontrakter bekræfter, hvor hurtigt svaret på virussen udvikler sig og viser vores dedikation til at støtte indsatsen over alt i verden," siger Graham Mullis, der er adm. direktør i Novacyt.

Andre selskaber som Thermo Fisher, Genscript Biotech, Co-diagnostics, Roche og Abbott har også udviklet tests for virussen og forsøger ligesom Novacyt at få dem godkendt til klinisk brug.

Epidemiforsker: En vaccine vil ikke stoppe smitten af coronavirus

Amerikanske sundhedsmyndigheder venter spredning af corona i USA

Infodemi: De falske nyheder har kronede dage under coronavirussen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier