MedWatch

Chemometec-formand forventer at sige mere om ledelsesskifte næste uge

Preben König, der er bestyrelsesformand hos Chemometec, vil først sige mere om det bratte ledelsesskifte i næste uge.

Foto: Chemometec / PR

Chemometecs bestyrelsesformand, Preben König, ønsker fredag eftermiddag ikke at fortælle om baggrunden for det ledelsesskifte, der fredag blev annonceret i en lettere kryptisk fondsbørsmeddelelse.

Selskabet oplyste her i en kortfattet meddelelse, at der er truffet beslutning om at ændring i ledelsen, hvor en ny direktør ventes at kunne tiltræde snarest muligt.

Det optrådte ikke et navn i meddelelsen, men efterfølgende blev det bekræftet, at der er tale om selskabets topchef, Michael Eising, der er fortid. Investorerne ser dog ud til at måtte væbne sig med tålmodighed for at høre nyt.

"Der er opstået en situation, hvor vi har fundet ud af, at det er det rigtige at gøre, og det har bestyrelsen så besluttet," siger Preben König til Ritzau Finans om ledelsesskiftet.

Kan du fortælle, hvilken situation der er tale om?

"Ikke i dag, men det vil jeg kunne i næste uge. Jeg regner med, vi har en rimelig afklaring mandag eller tirsdag - forhåbentlig mandag," siger Preben König.

I meddelelsen anmodede Chemometec også om at få suspenderet handlen med aktien, hvilket dog blev afvist af fondsbørsen. Preben König fortæller, at bestyrelsen fandt det rigtigt at bede om en timeout i situationen:

"Det, der er blevet besluttet, er kommet ud i en kreds uden for bestyrelseslokalet, og i og med vi ikke kan undgå en risiko for at påvirke kursen, fandt vi det rigtigt at bede om en timeout," siger bestyrelsesformanden, der ikke ved, hvordan det er kommet ud:

"Bare jeg vidste det. Det kunne jeg godt tænke mig at vide."

"Aktiemarkedet har jo altid ret"

Investorerne tog ikke godt imod udmeldingen fra selskabet. Chemometec-aktien faldt en overgang tæt på 30 pct., men facit for dagen blev et kursfald på 20,4 pct. til 205 kr.

Kan du forstå, der reageres sådan, når det er en lidt kryptisk meddelelse?

"Aktiemarkedet har jo altid ret. Det kunne ikke undgås, der kom en reaktion. Men det var også derfor, vi fandt det rigtigst at suspendere for ikke at komme i en situation, hvor vi blev kritiseret for, at nogle vidste det, mens andre ikke gjorde."

"Men det er altid nemt at sige, at det er usædvanligt, og det gør man ikke, men der kan jo være andre forhold, som begrunder det," lyder det fra Preben König.

Trods fredags kursfald er Chemometec-aktien stadig en af de bedst præsterende på den københavnske fondsbørs i år.

Aktien er steget knap 140 pct. i værdi. Kun Veloxis, Zealand Pharma og Cbrain har kunnet præstere en større kursstigning.

Næstformand i Chemometec efter brat direktørexit: ”Vi har brug for en time out”

Chemometec ændrer i ledelsen og anmoder om suspension af aktien

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier