MedWatch

Analysechef undrer sig: Unormalt med suspension ved ledelsesskift

"Det klinger af, at der har været urent trav," vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, efter fredagens melding fra Chemometec.

Foto: Sydbank PR

Det er rasende unormalt, at Chemometec i forbindelse med et forestående skifte i ledelsen har anmodet om suspendering af handlen med selskabets aktie. Det vurderer Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef hos Sydbank.

"Det er meget, meget langt fra normalen. Det er rasende unormalt, at et skifte i topledelsen får den konsekvens, at der anmodes om suspendering. Det er med til at skærpe opmærksomheden om, hvad der ligger bag," siger han.

Chemometec har fredag i en kortfattet meddelelse varslet en ændring i ledelsen, hvor en ny direktør ventes at kunne tiltræde snarest muligt. følges Chemometecs hjemmeside er der otte medlemmer af direktionen.

På den baggrund har Chemometec anmodet fondsbørsen om suspension af aktien. Det har fondsbørsen dog ikke i sinde at gøre. Det fortæller Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, til Ritzau Finans.

"På det foreliggende grundlag suspenderer vi ikke handlen. Vi mener ikke, der er grundlag for det. Så længe der er transparens fra selskabet, mener vi godt, vi kan opretholde handlen," siger han.

Selskabet oplyser i meddelelsen fredag ikke, hvilken ændring der er tale om i ledelsen. Indtil videre falder meddelelsen dog ikke i god jord hos investorerne. Chemometec-aktien falder således 17,3 pct. til 213 kr.

"Normalt hvis der ændres i ledelsen, fyres en person, eller der siges tak for nu. Det, at man samtidig anmoder om suspension, klinger af, der har været urent trav - at der er sket noget, som kan have rigtig stor betydning for værdien af selskabet," vurderer Jacob Pedersen.

Han kan ikke huske, at der tidligere har været en situation, hvor en ændring i ledelsen har betydet suspension af handlen med en aktie. Jakob Kaule fra Nasdaq Copenhagen mindes heller ikke at have fået sådan en anmodning før.

"Chemometec er ikke det største selskab, som handles på fondsbørsen, men det ændrer ikke på, at sådan noget her normalt foregår i god ro og orden rent børsmæssigt. Det har et ærgerligt skær af dramatik over sig," siger Jacob Pedersen.

Trods fredagens kursfald har Chemometec-aktien alligevel været en god investering i år. Aktien er således steget omkring 150 pct. i værdi siden årsskiftet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier