MedWatch

Medie: Thermo Fisher vil købe Qiagen

Diagnostikselskabet Thermo Fisher pønser ifølge Bloomberg på at købe det hollandske firma Qiagen, der har stået bag flere opkøb i Danmark over de seneste år.

Foto: Stephan Savoia / AP / Ritzau Scanpix

Medarbejderne hos de to danske virksomheder, som det hollandske diagnostikselskab Qiagen har opkøbt over de seneste år, skal snart forvente at få nye ejere, hvis man skal tro anonyme kilder hos det normaltvis pålidelige amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge Bloomberg vil diagnostikkæmpen Thermo Fisher således opkøbe Qiagen, der før opkøbsrygterne havde en markedsværdi på børsen på omkring 54 mia. kr.

Bloomberg skriver, at Thermo Fisher er så langt i processen, at selskabet har taget kontakt til Qiagen med henblik på at lande en aftale.

Efter opkøbsrygterne steg Qiagens aktie med 10 pct. på børsen i New York.

Qiagen købte i 2013 det danske bioinformatikfirma CLC Bio og fulgte op med opkøbet af det danske genanalyseselskab Exiqon i 2016. Qiagen har derfor i dag over 100 ansatte i Danmark.

Hverken Thermo Fisher eller Qiagen har bekræftet opkøbstilbuddet, og Bloombergs kilder understreger også, at det endnu ikke er sikkert, at handlen bliver en realitet.

Topchef stopper hos Qiagen

Qiagen er færdig med at trimme danske opkøb

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier