MedWatch

Laboratorie & Diagnostik

Stephanie Lose om taskforce til coronatest: "Dialab får ingen plads ved bordet"

Efter kritik fra brancheforeningen Dialab af myndighedernes koordinering og indsats for at skaffe testudstyr mod coronasygdommen covid-19 samt et ønske om at blive en fast del af indsatsen, understreger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), at Dialab ikke skal forvente at få en plads blandt beslutningstagerne.

Medicogigant lancerer lyntest til diagnostik af covid-19-sygdom

Abbott har fået tilladelse af de amerikanske sundhedsmyndigheder til at lancere en ny test, der på fem minutter kan fortælle, om en patient er smittet med coronavirus. Det er selskabets anden godkendte test til formålet, og Abbott opruster nu produktionen til fem millioner test om måneden.

Lægemiddelstyrelsen sætter tilsyns- og kontrolopgaver på pause

For at leve op til myndigheders restriktioner om tæt samvær stopper Lægemiddelstyrelsen nu sine fysiske kontrolbesøg på virksomheder, hospitaler og laboratorier. Den danske styrelse samarbejder med det europæiske medicinalagentur EMA om nye kontrolmetoder.

Virogates savner tilfredsstillende vækst i omsætningen

Det er forventeligt, at omsætningen vokser langsomt i et selskab, som er tidligt i sin kommercialisering, siger adm. direktør Jakob Knudsen fra diagnostikvirksomheden Virogates, som sætter sin lid til de mere end 50 hospitaler, som afprøver firmaets produkt.

FDA har lyngodkendt endnu en coronatest

De amerikanske sundheds- og lægemiddelmyndigheder har nødgodkendt den fjerde coronatest for at imødekomme den forventede stigning i test af amerikanske borgere.

FDA giver katastrofe-tilladelse til coronatest fra Roche

Selvom Roches diagnostiske test ikke er godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse er den nu tilgængelig i de markeder, der accepterer CE-mærket, da myndigheden har givet den en særlig katastofetilladelse på grund af behovet for flere tests til det aktuelle udbrud af coronavirus.

Bioporto udskyder aktieemission: "Hele markedet er gået fuldstændig skævt"

Den nedtur, som de globale aktiemarkeder har oplevet i forbindelse med udbruddet af coronavirus, får nu konsekvenser for diagnostikselskabet Bioporto, som ikke er nået i mål med en planlagt aktieemission, som nu er skudt til midt i april. Topchefen ser ingen risiko for, at den skulle fejle i andet forsøg på trods af de usikre markedsforhold.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier