William Demant Invest vil ikke ud med holdning til droppet GN-emission

Forslaget om en kapitaludvidelse blev trukket tilbage af GN’s bestyrelse aftenen inden onsdagens generalforsamling.
Foto: Gn/pr
Foto: Gn/pr
Af Marketwire og MedWatch

GN’s største aktionær, William Demant Invest, vil ikke offentligt fortælle om sin holdning til den kapitaludvidelse på op til syv mia. kr., som sent tirsdag blev droppet. 

Det blev den kort før, der skulle have været stemt om den på onsdagens generalforsamling hos GN.

Og heller ikke eventuelt alternative forslag, der kan komme senere, vil William Demant Invest give sin holdning til offentligt.

På generalforsamlingen onsdag blev bl.a. en mindre aktieemission debatteret som en mulighed.

”William Demant Invest har ikke offentliggjort vores holdning til den tidligere foreslåede kapitaludvidelse, og det kommer vi heller ikke til at gøre med eventuelle nye forslag,” siger Niels Jacobsen, der er adm. direktør hos William Demant Invest, i en kommentar til Marketwire.

Forslaget om bemyndigelse til at gennemføre en kapitaludvidelse i form af en fortegningsemission blev droppet fra dagsordenen til generalforsamlingen, fordi forhåndsstemmer havde vist, at det ikke var muligt at opnå det nødvendige flertal på to tredjedele af stemmerne. Det er et krav, fordi der er tale om en vedtægtsændring.

Omvendt meldte ATP, der på nuværende tidspunkt sidder med 2,99 pct. af aktierne i GN, onsdag sin støtte til en fremtidig kapitaludvidelse.

William Demant Invest blev også nævnt fra talerstolen ved onsdagens generalforsamling af Dansk Aktionærforenings Søren Svendsen, som konkluderede, at der ikke er ”så meget great eller storslået over selskabet i dag”. 

Det gjorde han med henvisning til ”en række tvivlsomme transaktioner”, som bestyrelsen har sørget for.

”Tag kontakt til William Demant Invest. Den ved noget om høreapparater, og så ved den noget om business til forskel fra GN,” sagde han.

William Demant Invest købte i efteråret først fem pct. af aktiekapitalen i GN. Siden købte investeringsselskabet ti pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også