Analytikerne har løftet estimater for Demant-aktien pænt efter årsregnskab

Bankernes aktieanalytikere er blevet mere optimistiske for fremtiden for Demant.
Foto: Demant / Pr
Foto: Demant / Pr
af marketwire

Analytikerne er generelt blevet mere optimistiske på Demants vegne efter selskabets årsregnskab for 2022 og de tilhørende nye forventninger til indeværende år, der blev offentliggjort den 7. februar.

Nye konsensusestimater, der er indsamlet frem til fredag i sidste uge, peger på, at analytikerne efter regnskabet og prognosen for 2023, der overraskede klart positivt, er blevet mere optimistiske efter meldingerne fra Demant.

For begge selskabets to forventningsparametre - organisk vækst og driftsresultat før renter og skat (EBIT) - ligger analytikerne dog fortsat i den lave ende af Demants egne intervaller.

Demant spillede i sit årsregnskab ud med forventninger om en organisk vækst på 3-7 pct. og et driftsoverskud (EBIT) på 3600-4000 mio. kr.

Det var noget højere, end analytikerne inden regnskabet havde regnet med - nemlig en organisk vækst på 3,6 pct. og et driftsresultat på 3558 mio. kr.

Efter regnskabet er estimaterne blevet løftet, så analytikerne nu sigter efter en organisk vækst i år på 4,8 pct. og et driftsresultat (EBIT) på 3677 mio. kr.

Tallene er dog stadig noget under midtpunktet i Demants egen prognose på 5 pct. for den organiske vækst og på 3800 mio. kr. for driftsresultatet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også