Jyske om Demant-regnskab i næste uge: Fokus bliver på forventningerne til 2023

Investorerne vil i årsregnskabet fra Demant, der kommer tirsdag i næste uge, især være nysgerrige på, hvilken prognose hørekoncernen spiller ud med for 2023. 
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Jyske Bank sænker sit kursmål for aktien i Demant til 255 kr. fra 270 kr., før høresundhedsselskabet afleverer sit årsregnskab for 2022 i næste uge.

Den positive anbefaling ”køb” gentages dog.

”Vi forventer, at væksten fortsat vil være negativt påvirket af den makroøkonomiske modvind, der har ramt salget af høreapparater i USA. Vi vil derfor ikke sætte næsen op efter nogen bedring i markedsvæksten i fjerde kvartal, men sammenligningstallene bliver noget lettere,” skriver Jyske Bank blandt andet i et analysenotat onsdag.

Fokus i regnskabet vil blandt investorerne formentlig ligge meget på Demants forventninger til 2023 efter et sidste år, der var præget af høj inflation og kraftigt dykkende forbrugertillid, der lagde en kraftig dæmper på markedsvæksten.

”Vi forventer, at Demant vil melde forsigtigt ud. Vi har dog svært ved at se, at markedet for høreapparater skulle falde fuldstændig sammen, hvilket markedet synes at frygte. Vi forventer en flad til svagt positiv volumenvækst på markedet i 2023, men med Kirkland Signature ude af Costco-kanalen og en snarlig produktlancering står Demant godt positioneret til at tage markedsandele. Vi forbliver derfor købere af aktien, ”skriver Jyske Bank.

Banken henviser til Costcos eget private label-brand inden for høreapparater, Kirkland Signature, der i slutningen af september sidste år blev taget af hylderne.

Produkterne var indtil da leveret af den schweiziske høreapparatkoncern Sonova, der er en stor konkurrent til blandt andet Demant.

Demant-aktien faldt med 0,3 pct. til 192,85 kr. i tirsdagens handel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også