MedWatch

Handelsbanken ser nyt GN-produkt tage markedsandele hos Veterans Affairs

Handelsbanken ser GN Hearing indtage markedsandele hos den offentlige amerikanske salgskanal for høreapparater, Veterans Affairs (VA), med virksomhedens nye høreapparat Omnia.

Foto: Gn / Pr

Handelsbanken foretrækker fortsat GN over Demant op til den næste opgørelse over høreapparatselskabernes salg via den offentlige amerikanske salgskanal for høreapparater, Veterans Affairs (VA).

Den seneste opgørelse over høreapparatselskabernes salg viste i sidste uge kun små forskydninger i markedsandelene i oktober, konstaterer Handelsbanken, der gentager sin anbefaling af såvel Demant som GN. Demant får uændret anbefalingen ”hold” og GN stadig anbefaling ”køb”.

Næste opgørelse fra VA bliver interessant, vurderer banken.

”Det skyldes ikke mindst, at vi ser en øget sandsynlighed for, at GN vil opnå en større markedsandel til gavn for salgsvæksten, hvilket bringer dem tættere på at indfri deres guidance til Hearing-divisionen,” skriver Handelsbanken i sin morgenkommentar ved navn Børsnyt.

(Artiklen fortsætter efter grafikken)

GN har netop lanceret sit nyeste høreapparat Omnia, og der er ifølge Handelsbanken derfor en god sandsynlighed for, at GN vinder markedsandele i VA-segmentet i november.

”Spørgsmålet er dog, om GN Store Nord vil være i stand til at kunne erobre ligeså store markedsandele, som de gjorde i forbindelse med lanceringen af Linx Quattro i november 2018, hvor GN Store Nord oplevede en stigning i markedsandelen på hele 5,8 pct.-point,” skriver Handelsbanken, der umiddelbart ikke selv regner med det:

”Vi tror, at dette bliver svært, ikke mindst efter at konkurrenten Sonova samtidig har lanceret et nyt produkt ved navn Lumity,” skriver banken.

De seneste tal fra VA viser, at Demant solgte for lige over 5,2 mio. dollar i oktober, mens GN solgte for 2,9 mio. dollar.

Demants markedsandel - målt på andelen af det samlede salg i dollar - lå på lige under 15 pct., mens GN’s markedsandel var knap 8,2 pct.

Klart størst er schweiziske Sonova, der havde en markedsandel på over 54 pct. i oktober.

GN rammer laveste markedsandel hos krigsveteraner i otte år – fejlslagen lancering får skylden

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier