MedWatch

Finanshus ser svagheder hos GN

Analysehuset Jefferies ser ikke GN’s nye høreapparatplatform Omnia vinde markedsandele.

Foto: GN Hearing / PR

GN har fået indledt sin dækning af finanshuset Jefferies med den negative anbefaling ”underperform” og et kursmål på 115 kr.

I en analyse fra Jefferies ser finanshuset en øget risiko ved GN’s refinansiering.

Refinansiering af gælden kan ifølge Jefferies give udsigt til mere risiko fra 2024, idet der blandt andet henvises til, at det 8 mia. kr. store opkøb af Steelseries har øget gearingen til en nettogæld på mere end 5 gange EBITDA-indtjeningen.

Den venter Jefferies kun vil være nedbragt til 2,4 gange i 2024 sammenlignet med ledelsens mål på under 2 gange.

Cirka 50 pct. af GN’s gæld skal refinansieres i 2024, og Jefferies analytikere forventer en stigning på cirka 30 pct. i nettorefinansieringsomkostningerne i 2024/25.

GN annoncerede den nye høreapparatplatform Omnia den 16. august, og den vil ifølge Jefferies øge marginerne, men den nye platform ses ikke vinde markedsandele.

GN mistede betydelige markedsandele med Resound One, og en vellykket lancering af Omnia kan ifølge Jefferies føre til mere stabil vækst og bruttomarginudvikling.

I Jefferies basisscenarie med kursmålet på 115 kr. venter finanshuset en enterpriseværdi på cirka 9 gange EBITDA i 2023 og en pris per indtjeningskrone på cirka 7 gange.

For det optimistiske scenarie ses aktien stige til 220 kr., hvor der ventes en pris per indtjeningskrone på cirka 13 gange i 2023. For det mest negative scenarie ses et kursmål på 80 kr., hvor prisen per indtjeningskrone til næste år vil blive på cirka 5 gange.

Onsdag lukkede GN-aktien med et fald på 9 pct. til 124,55 kr.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier