MedWatch

Demant køber de restede 80 pct. af kinesiske Shengwang

Demant købte 20 pct. af kinesiske Shengwang i marts i år, og nu har høreapparatskoncernen købt resten.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Demant har købt resten af kinesiske Shengwang svarende til 80 pct., så det danske selskab nu ejer det kinesiske helt og holdent.

Demant gik ind og købte 20 pct. af selskabet i marts i år - og nu har høreapparatskoncernen så købt resten.

Købesummen for hele Shengwang er på 1855 mio. kr. på kontant- og gældsfri basis. De 1537 mio. kr. vil påvirke Demants pengestrømme i andet halvår 2022.

Det resterende beløb på 318 mio. kr. forfalder til betaling hen over de næste tre år. Akkvisitionen vil blive finansieret ved brug af eksisterende likvide reserver og allerede etablerede kreditfaciliteter, oplyser Demant.

Shengwang er et netværk af høreklinikker i Kina og havde i 2021 en andel af det kinesiske detailmarked for høreapparater på 5 pct. med sine cirka 500 klinikker.

”Kina er godt på vej til at blive et af de to største markeder for høreapparater i verden i dette årti, og Shengwang er allerede en stærk og betroet forretningspartner for Demant og har været det i adskillige år. Jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde med henblik på at levere endnu bedre høresundhed til flere kinesiske brugere i fremtiden,” siger Søren Nielsen, koncernchef i Demant, om købet.

Det samlede marked for høreapparater lå sidste år på 1 mio. styk. Og Demant skønner, at markedet vil opleve lave tocifrede årlige vækstrater i løbet af det næste årti. Det sker som følge af flere ældre og en større udbredelse af ”høresundhedsløsninger”, skriver det danske selskab.

Shengwang havde sidste år en omsætning på 309 mio. yuan svarende til 295 mio. kr. og en svagt positiv EBIT-margin. Begge dele var påvirket af coronapandemien, påpeges det.

De kinesiske nedlukninger har påvirket markedet i væsentligt grad i første halvår 2022, hvilket betyder, at Shengweng i årets første seks måneder har haft ”en betydelig nedgativ vækst samt et negativt EBIT,” oplyser Demant.

Men det danske selskab ser fortsat langsigtede vækstmuligheder, og væksten ventes at blive positiv i andet halvår, hvis der ikke sker nye væsentlige nedlukninger. Shenweng ventes at påvirke Demant-koncernens omsætningsvækst med lidt under 1 pct., og EBIT-effekten fra det kinesiske selskab ventes at blive neutral.

”I et helt normaliseret marked forventer vi, at Shengwangs runrate for omsætningen vil ligge i omegnen af 400 mio. yuan. I løbet af de kommende år forventes Shengwang at levere vækstrater over markedsvækstraten og gradvist at øge sin EBIT-margin, i takt med at netværket ekspanderer og modnes,” skriver Demant.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier