MedWatch

Carnegie-chef: Overvægt af nedjusteringer truer dansk regnskabsbølge

Den kommende bølge af regnskaber kan bringe en række nedjusteringer med sig, vurderer Niels Granholm-Leth, aktieanalysechef hos Carnegie. Det gælder blandt andre Ambu og GN.

Foto: GN Store Nord / PR

Den danske regnskabssæson venter lige om hjørnet, og det ventes, at Ukraine-krigen, tårnhøj inflation og pressede forsyningskæder vil vise sig i form af nedjusteringer, mener Niels Granholm-Leth, der er aktieanalysechef hos Carnegie.

Det skriver Børsen.

For første gang siden Ruslands invasion af Ukraine vil offentligheden få indblik i, hvordan de danske børsselskaber påvirkes af de turbulente markedssituationer.

Ifølge Niels Granholm-Leth bør investorerne forberede sig på adskillige nedjusteringer i den kommende regnskabssæson, der for alvor bliver skudt i gang i løbet af de kommende uger.

”Jeg tror, vi kommer til at se en overvægt af selskaber, der nedjusterer helårsforventningerne, og det sker allerede her i forbindelse med regnskaberne fra første kvartal. Markedets forventninger til indtjeningen i en række selskaber er for høj,” siger han til Børsen.

Han peger konkret på nedjusteringer fra Ambu, GN og Vestas, skriver avisen.

Også hos Sydbank og Sampension ventes det, at markedet vil blive mødt af en række nedjusteringer i forbindelse med offentliggørelsen af regnskaberne.

Her peger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, dog på åbenlyse nedjusteringer fra Rockwool, FLSmidth og Simcorp.

Fra tirsdag og frem til den 5. maj kommer en række store danske selskaber med regnskaber, heriblandt Tryg, Novozymes, Carlsberg, Mærsk, Coloplast og FLsmidth.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier