MedWatch

Sonova slår analytikerforventninger og lander omsætning på 11,3 mia. kr.

Høreapparatproducenten Sonova fra Schweitz har nydt godt af markedsbedring efter coronapandemien og ender første halvår ud med en større end ventet omsætning. Forventninger til helåret fastholdes ikke desto mindre.

Høreapparatproducenten fastholder sine forventninger til regnskabsåret om en samlet salgsvækst på 24-28 pct. og en vækst i driftsmarginen (EBITA) på 34-42 pct. - begge i faste valutaer. | Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpi

Den schweiziske høreapparatproducent Sonova nød i første halvår af 2021/22 godt af bedring på markedet.

Samtidig sikrede et let sammenligningsgrundlag betydelig fremgang sammenlignet med samme periode sidste år.

Det fremgår af selskabets regnskab mandag morgen.

Regnskabet for første halvår af det forskudte regnskabsår 2021/22 var understøttet af bedring på markedet for høreapparater, der er på vej tilbage efter coronapandemien, selv om nogle udfordringer stadig består.

Omsætningen steg i første halvår med 48,5 pct. i lokale valutaer. Sammenlignet med omsætningen i første halvår af 2019/20 - og altså før coronapandemien - var der samtidig tale om en vækst på 17,7 pct. - ligeledes i lokale valutaer.

Fremgangen skyldes både fortsat succes med topprodukterne under Paradise-produktplatformen, fortsat stærke takter hos den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), og en forlængelse af kontrakten med supermarkedskæden Costco i USA om dennes private label-produkter, Kirkland Signature.

"Væksten var understøttet af fortsættende succes fra Phonak Paradise-platformen samt kontraktfornyelsen med en stor amerikanske høreapparatforhandler. Yderligere forsvarede Sonova sin førerposition hos VA," skriver Sonova i sit regnskab.

Væksten i USA alene steg med 70,3 pct. i lokale valutaer sammenlignet med året forinden. Der var ligeledes fremgang i Europa samt Mellemøsten og Afrika (EMEA) med en vækst på 41,3 pct. Her bidrog særligt Storbritannien og Frankrig til væksten, fremgår det.

Det øvrige Nord- og Sydamerika eksklusive USA gik frem med 56,9 pct. på omsætningen i lokale valutaer, understøttet af opkøb. Salget i Asien steg 23,2 pct.

Sonovas omsætning for halvåret landede en anelse højere, end analytikerne - ifølge Bloomberg News - havde regnet med. Selskabet realiserede en omsætning på 1603,8 mio. schweizerfranc mod ventet 1570 mio. schweizerfranc.

I samme periode året forinden landede omsætningen på 1069,6 mio. schweizerfranc.

Det justerede driftsresultat (EBITA) steg i øvrigt med små 130 pct. til 406,4 mio. schweizerfranc fra 174,3 mio. schweizerfranc i første halvår 2020/21.

Høreapparatproducenten fastholder sine forventninger til regnskabsåret om en samlet salgsvækst på 24-28 pct. og en vækst i driftsmarginen (EBITA) på 34-42 pct. - begge i faste valutakurser.

Forventningerne afspejler uforløst efterspørgsel på høreapparater, men ikke modvind fra udfordringerne med forsyningskæderne. Heller ikke opkøbet af Sennheiser Consumer Division er inkluderet i forventningerne, fremgår det.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier