MedWatch

Opjustering hos Demant får Sydbank til at hæve anbefalingen

Den overraskende opjustering af Demants forventninger til resten af regnskabsåret har vakt positiv genlyd hos Sydbank, hvor analytiker Søren Løntoft Hansen nu løfter anbefalingen til aktien.

Foto: Jens Dresling

Demant overraskede tirsdag morgen markedet med en opjustering af forventningerne til hele 2021 i selskabets periodemeddelelse for tredje kvartal, der dækker perioden helt frem til aflæggelsen.

Det har efterfølgende fået Sydbank til at løfte sin anbefaling af Demant til "køb" fra "hold".

Meddelelsen fra Demant pegede på tocifret organisk vækst i andet halvår indtil nu, og samtidig er indtjeningen - særligt drevet af forretningen engros- og detailsalg af høreapparater samt diagnostiske instrumenter - bedre end forudset.

Det har fået Demant til at løfte prognosen for hele 2021's driftsresultat før renter og skat (EBIT) til 3300-3500 mio. kr. fra tidligere ventet 3150-3450 mio. kr.

Samtidig venter selskabet nu positive engangseffekter på 60-90 mio. kr. for året, som kan lægges oven i indtjeningsforventningerne.

"Der er i vores optik langt flere lyspunkter i meddelelsen end det modsatte, og den opjusterede indtjeningsprognose er en positiv overraskelse. Vi hæver i kølvandet af periodemeddelelsen vores 2021-estimater med godt 8 pct. Demant-aktien er efter vores vurdering ikke billig, men vi ser med udgangspunkt i dagens meddelelse større sandsynligheder for positive overraskelser de kommende kvartaler end det modsatte," skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar til meddelelsen.

"Vi ser således gode muligheder for flere oprevideringer af markedsestimaterne som katalysator for yderligere kursstigninger," fortsætter han.

Demant-aktien stiger efter meddelelsen og opjusteringen med 4 pct. til 331,70 kr. først på eftermiddagen tirsdag.

Demant vinder markedsandele: "Vi er en langt større virksomhed end før corona"

Jyske Bank om Demant-regnskab: En overraskende opjustering

Trods cochlear-koks i oktober opjusterer Demant igen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier