MedWatch

Efter forhaling på forhaling: FDA er klar med regler som skal give billigere høreapparater

Det har krævet adskillige tilløb og præsidentiel opfordring, men nu har de amerikanske myndigheder endelig udstødt retningslinjer, som skal sikre bedre og billigere adgang til høreapparater.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, følger i hælene på præsident Joe Biden og det er kommet med et forslag, der skal lette adgangen til og billiggøre høreapparatteknologi for millioner af amerikanere.

De fremgår af en melding fra FDA.

Med meddelelsen følger sundhedsmyndighederne på en henstilling fra den amerikanske præsident Joe Biden tilbage i starten af juli.

Sundhedsmyndighederne vil etablere en ny kategori af såkaldt OTC-høreapparater. Den vil tillade at høreapparater i den kategori sælges direkte til kunder fra butikker eller online uden hjælp fra læger eller specialister.

Høreapparater i USA kan kun sælges gennem en audiolog eller specialist, selv om eksperter ifølge præsidenten mener, at der ikke er behov for en ekspertvurdering ved brugen af høreapparater.

I stedet har begrænsningen forhindret andre producenter af høreapparater adgang til markedet, der domineres af fire selskaber med i alt 84 pct. af markedet.

Biden gav den amerikanske myndighed Health and Human Services inden for 120 dage skal overveje nye regler for salg af høreapparater i håndkøb - såkaldt over the counter-salg (OTC).

OTC-salgskanalen er allerede politisk vedtaget i USA og skulle allerede have været aktiv i august sidste år, men selve rammerne for salgskanalen er flere gange blevet udsat af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der fik opgaven af Donald Trumps regering, og lader stadig vente på sig.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier