MedWatch

Jyske Bank: Apple-produkt kan ramme samme segment som GN's Jabra

Ifølge Janne Vincent Kjær, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, er det mest sandsynligt, at et muligt Apple-produkt vil rette sig mod mildt høretab. Det betyder blandt andet samme segment, som GN adresserer med Jabra Enhance Plus.

Høreapparatselskaberne GN og Demant falder onsdag eftermiddag tilbage i C25-indekset, efter rygter om at Apple undersøger muligheden for lave høreforbedrende funktioner til sine trådløse høretelefoner Airpods.

Rygterne er bragt af Wall Street Journal, der henviser til personer med kendskab til Apples planer.

Det er dog usikkert, hvorvidt Apple vil udvikle nye specifikke høreapparatfunktioner til Airpods, eller om selskabet ønsker at markedsføre høretelefonernes eksisterende høreforbedringsfunktioner som høreapparater.

Ifølge Janne Vincent Kjær, der er senioraktieanalytiker i Jyske Bank, er det mest sandsynligt, at et muligt Apple-produkt vil rette sig mod mildt høretab.

"Det kommer an på, hvad de tekniske specifikationer er. Jeg kunne forestille mig, at det er rettet mod mildt høretab, hvor penetrationen i markedet er lav. Det er lidt det samme segment, som GN adresserer med Jabra Enhance Plus, der er en klon mellem earbuds og et traditionelt høreapparat," siger Janne Vincent Kjær til MarketWire.

Derfor er det ikke nødvendigvis en overreaktion, at GN-aktien omkring offentliggørelsen af rygtet kl. 13 faldt knap 2 pct., mens Demant-aktien tabte omkring 2,3 pct.

"Det er jo en kæmpestor spiller. Bose er også gået ind på markedet. Så flere af de selskaber, som i dag laver traditionelle headsets og earbuds, vil formentlig bevæge sig ind på markedet for hearables, hvor der er en hørefremmende funktion indbygget i earbuds. Det vil dog være for dem, der ikke har særligt stort høretab og derfor ikke vil købe et traditionelt høreapparat," vurderer Janne Vincent Kjær.

Der er i øjeblikket stor fokus på brugersegmentet med mildt til moderat høretab, da reglerne i USA ventes at blive lempet inden længe.

I øjeblikket er reglerne i USA sådan, at så længe et produkt kategoriseres som et høreapparat, skal det sælges gennem en audiolog eller specialist. Men der arbejdes i øjeblikket på udformningen af reglerne til et over the counter-marked, OTC, der skal tillade salg af høreapparater til milde og moderate høretab i håndkøb.

"Det er det, de fleste spillere forsøger at forberede sig til. Så må vi se, hvad det gør ved markedet. Jeg ser da en god mulighed for, at det kan udvide markedet, snarere end at det tager marked væk fra de eksisterende kanaler, netop fordi det er rettet mod mildt høretab," siger Janne Vincent Kjær.

Kl. 14.40 ligger GN-aktien til et fald på 0,4 pct. i 413,20 kr., mens Demant ligger i plus med 0,9 pct. i 297,50 kr.

Medie: Apple undersøger muligheder for Airpods som sundhedsløsning 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier