MedWatch

Ambu falder tungt efter nedjustering - GN op på opkøb

Ambu og GN løber med opmærksomheden onsdag morgen, hvor selskaberne indtager henholdsvis bunden og toppen af det danske eliteindeks.

Foto: PR / Ambu

GN stryger til tops og trækker overskrifter med opkøbet af gamervirksomheden Steelseries, som falder oven i en række nye sænkede kursmål for aktien efter nedjusteringen fra GN Hearing tirsdag morgen.

I den modsatte ende dykker Ambu til bunden af C25-indekset, efter at selskabet tirsdag aften nedjusterede sine forventninger til året. Ambu røg i første omgang i en forlænget åbningsauktion, men åbnede efterfølgende med et fald på 7,6 pct.

Det danske eliteindeks falder kort efter åbningen samlet 1 pct. til 1821,84 oven på en stigning tirsdag.

GN får sænket kursmål - og køber op

GN har onsdag annonceret opkøbet af gamervirksomheden Steelseries, som købes af kapitalfonden Axcel for 8 mia. kr.

Det får aktien til at indtage toppen af C25-indekset onsdag, hvor aktien stiger 1,9 pct. til 414,10 kr.

GN vurderer, at opkøbet vil give selskabet en meget stærk position på det attraktive marked for gamingudstyr.

"Vi har i nogen tid ledt efter den rigtige vej for GN for at komme ind på det meget interessante gamingmarked, hvor vores interesse har været stærkt rettet mod "high-end"-segment," siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør for GN Audio, i meddelelsen.

GN har i forbindelse med købet standset sit aktietibagekøbsprogram, som blev påbegyndt maj 2021. I alt nåede GN at tilbagekøbe aktier for 1052 mio. kr.

Forud for købet har GN fået en række nye kursmål, hvilket skal ses i lyset af selskabets nedjustering tirsdag morgen.

Nordea har sænket sit kursmål for GN til 680 kr. fra 722 kr. Anbefalingen fastholdes dog i positivt terræn på "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Carnegie skærer også gevaldigt i sit kursmål for aktien i GN, der reduceres til 425 kr. fra 540 kr. Samtidig gentages den neutrale anbefaling "hold", skriver PLX.AI.

Det samme gælder Kepler Chevreux, der sænker til 522 kr. fra 625 kr. ifølge PLX.AI. Anbefalingen er fortsat "køb".

Ambu får sænket kursmål efter nedjustering

Også Ambu har haft sine tal under lup, hvilket tirsdag aften førte til en nedjustering. Det har fået en række analytikere til at kvittere med ændrede kursmål.

ABG har sænket kursmålet til 198 kr. fra 223 kr., mens anbefalingen er "hold", viser data fra Bloomberg News.

Nordea Markets har trimmet kursmålet for aktien til 170 kr. fra tidligere 181 kr. Nordeas anbefaling er fortsat "sælg", og kursmålet ligger da også under tirsdagens lukkekurs på 180,10 kr.

Aktien falder onsdag kort efter åbning 7,1 pct. til 167,10 kr.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier