MedWatch

Demant regner fortsat med mellemlang og lang omsætningsvækst på 7-10 pct.

Forud for selskabets kapitalmarkedsdag løfter høreapparatkoncernen Demant sløret for ledelsen syn på den mellemlange og langsigtede bane.

Foto: Demant / PR

Demant venter, at frigørelsen af ophobet efterspørgsel efter høreapparater vil understøtte styksalget i høreapparatmarkedet i de kommende år, og høreapparatkoncernen venter en omsætningsvækst på 7-10 pct. om året på mellemlang til lang sigt.

Det skriver Demant forud for mandagens kapitalmarkedsdag.

Den organiske vækst ventes at blive på 6-8 pct. i perioden med 1-2 pct. om året fra opkøb.

Hensigten er således, at både Hearing Healthcare og Communications vil levere organisk vækst over den estimerede markedsvækstrate på henholdsvis ca. 4 pct. om året, hvilket er uændret og cirka 12 pct. om året mod tidligere ventet 8-10 pct.

Communications, der indholder headset-mærket Epos, har hidtil i 2021 oplevet betydelig afmatning i omsætningen, hvilket sammen med væsentligt investeringer i væksten har ført til en negativ indtjening.

Demant ser i Communications en klar vej tilbage til positiv indtjening i 2023 samt støt stigende lønsomhed i de følgende år drevet af en omsætningsvækst, som fra 2022 og fremadrettet ventes at ligge over markedsvæksten.

Demant venter en fortsat stærk pengestrøm i de kommende år og tilstræber en effektiv kapitalallokering med fokus på værdiskabende akkvisitioner og udlodning til aktionærerne i form af aktietilbagekøb.

Demant ser fortsat potentiale for at øge lønsomheden i alle forretningsområder med mulighed for inkrementelle forbedringer i Hearing Aids, Hearing Care og Diagnostics og transformative forbedringer i Hearing Implants og Communications, i takt med at disse forretninger udvides i de kommende år.

"Vi er i rigtigt fin form og på sporet i forhold til at levere et rekordstort overskud for koncernen i 2021, og vi ser potentiale for at øge lønsomheden yderligere i de kommende år," udtaler koncernchef Søren Nielsen.

Høreapparatselskabet estimerer, at der i forhold til selskabets normale forventninger, blev solgt cirka 3,7 mio. færre høreapparater under pandemien, og det ses som sandsynligt, at en betydelig del af disse vil blive solgt over de kommende år.

Demant øger markedsandelen hos amerikanske veteraner en spids

Oticon-direktør: Corona affødte diskussion om timingen af toplancering 

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier