MedWatch

EQT vil blive i WS Audiology i "adskillige år"

Kapitalfonden har ingen planer om at sælge ud af høreapparatselskabet lige foreløbig.

Foto: WS Audiology / PR

Den svenske kapitalfond EQT har ikke tænkt sig at sælge ud af investeringen i WS Audiology foreløbig.

Høreapparatselskabet blev til virkelighed, da fusionen mellem danske Widex og det dengang EQT-ejede Sivantos blev gennemført i starten af 2019.

Med den normale tidshorisont på cirka tre til fem år for kapitalfonde lægger det op til, at der snart kunne være et frasalg på vej - form af enten en børsnotering eller salg til en tredje part.

Den historie fik ekstra næring, da T&W Medical, der er et holdingselskab ejet af ejerfamilierne bag Widex, i starten af året købte ekstra aktier fra EQT og dermed overtog majoriteten i WS Audiology.

Men EQT afviser over for MarketWire, at kapitalfonden har tænkt sig at sælge foreløbig.

"Vi er fortsat meget glade aktionærer i WSA og kommer ikke til at sælge før om adskillige år. Det er en fantastisk industri og virksomhed at være investor i, så vi har de lange briller på," siger Kasper Grundtvig Knokgaard, der er partner hos EQT og siden fusionens gennemførelse også har været medlem af bestyrelsen hos WS Audiology, i et skriftligt svar til MarketWire.

På ledelsesgangen hos WS Audiology har man heller ikke hørt noget om snarlige exit-planer for EQT.

"Først og fremmest ved jeg ikke, om vi nødvendigvis skal børsnoteres, eller om der er en anden plan. For det andet er det en beslutning, som mine aktionærer skal tage. Når EQT skal ud – og det er ikke i morgen – kan det være en børsnotering eller et privat salg. Jeg ved det ærlig talt ikke," sagde Eric Bernard, der er administrerende direktør hos WS Audiology, til MarketWire i forbindelse med sidste uges messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), i Hannover i Tyskland.

GN var med i opløbet i 2014

EQT overtog Sivantos - det tidligere Siemens Audiology Solutions - fra Siemens i 2014. Prisen var dengang 2,15 mia. euro - svarende til godt 15 mia. kr.

Dengang var danske GN Hearing ifølge MarketWires oplysninger også med i opløbet om at overtage selskabet.

Det danske selskab brugte dengang 95 mio. kr. i due diligence-omkostninger i forbindelse med en "væsentlig" opkøbsmulighed.

Planerne blev dog droppet den 5. november 2014, og dagen efter annoncerede EQT købet af Siemens Audiology.

 

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

WSA tygger stadig på børsnotering af online-høreselskab

WS Audiology vil børsnotere datterselskab 

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier